Vanmorgen vroeg alles klaargemaakt zodat het vanmiddag alleen nog de oven in hoeft. Iedereen blij !
Wil je het ook eens proberen:
*450 gr diepvriesspinazie (zonder room, anders kan het niet 'uitlekken')
*1 ui
*1 teentje knoflook
*3 of 4 eieren
*(zout), peper, (koffie)room
*bladerdeeg (6 plakjes)
*150-200 gr geraspte kaas
spinazie laten ontdooien en uitlekken.
Bladerdeeg uit de vriezer
Ui snijden en met de knoflook fruiten
Eieren losloppen met wat (zout)peper en een scheutje room
Kaas en spinazie erdoor, gefruite uitjes erdoor
Springvorm of ovenschaal invetten en met bladerdeeg bekleden,wat gaatjes in de bodem prikken en vulling erin gieten. Als je het van tevoren maakt, giet de vulling er dan pas in kort voor je het in de oven zet anders zakt het vocht naar beneden
Bakken: in voorverwarmde oven ± 45 minuten op 180° (hetelucht)
Vleesliefhebbers kunnen met de uitjes en knoflook, gehakt rul meebakken. Voor ons is dit, met een bak groene salade een complete maaltijd
Geen opmerkingen:
Een reactie posten