27 maart 2012

spinazietaart

Ik sta op wacht ( werk in de kraamzorg) en weet niet of en wanneer ik met etenstijd thuis ben. Dit is een goede aanleiding om weer eens spinazie-taart te eten. Al jaren een succes ( ook bij gezinnen waar ik werk)
Vanmorgen vroeg alles klaargemaakt zodat het vanmiddag alleen nog de oven in hoeft. Iedereen blij !

Wil je het ook eens proberen:

*450 gr diepvriesspinazie (zonder room, anders kan het niet 'uitlekken')
*1 ui
*1 teentje knoflook
*3 of 4 eieren
*(zout), peper, (koffie)room
*bladerdeeg (6 plakjes)
*150-200 gr geraspte kaas
spinazie laten ontdooien en uitlekken.
Bladerdeeg uit de vriezer
Ui snijden en met de knoflook fruiten
Eieren losloppen met wat (zout)peper en een scheutje room
Kaas en spinazie erdoor, gefruite uitjes erdoor
Springvorm of ovenschaal invetten en met bladerdeeg bekleden,wat gaatjes in de bodem prikken en vulling erin gieten. Als je het van tevoren maakt, giet de vulling er dan pas in kort voor je het in de oven zet anders zakt het vocht naar beneden
Bakken: in voorverwarmde oven  ± 45 minuten op 180° (hetelucht)

Vleesliefhebbers kunnen met de uitjes en knoflook, gehakt rul meebakken. Voor ons is dit, met een bak groene salade een complete maaltijd

 soms ziet ie er zo uit  maar met een beetje geluk staan de puntjes van de rand mooi overeind

Geen opmerkingen:

Een reactie posten