18 juni 2012

worteltjestaart

Het regent pijpenstelen, en de onweer rommelt er op los. Is er dan een beter troost dan een stukje versgebakken worteltjestaart ??

 het deeg
225 g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
½ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel versgeraspte nootmuskaat
3 eieren
150 ml zonnebloemolie
150 g lichtbruine basterdsuiker
350 g geraspte wortel
geraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel
60 g geroosterde, ongezouten pistachenoten, grof gehakt
 de topping
200 g roomkaas
1½ theelepel citroensap
geraspte schil van 1 onbespoten citroen
gehakte ongezouten pistachenoten

  •  werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef het bakmeel, bakpoeder en de specerijen boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Klop in een andere kom de eieren samen met de olie en suiker. Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten en meng het door elkaar. Voeg de geraspte wortel, sinaasappelrasp en de noten toe
Vet een cakeblik in en bekleed de bodem met bakpapier. Schep het mengsel in het cakeblik, strijk het oppervlak glad en bak de taart ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven of tot een in het midden gestoken vleespen er schoon uitkomt. Laat 10 minuten in het blik afkoelen en stort de worteltaart op een rooster om helemaal af te koelen.
Je kan het ook in cup-cake vormpjes bakken, dan iets korter in de oven

Klop voor het glazuur de roomkaas, poedersuiker, citroensap en citroenrasp tot een romige en gladde massa. Bestrijk hiermee de afgekoelde taart en versier hem met de pistachenoten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten